tisdag 15 september 2009

Hyreshuset Jag och mina två söner ska in med våra cyklar genom porten,
först entrédörren, sedan en mellandörr och efter det ytterligare en port för att tillslut nå vår egen ytterdörr. Grannarna kommer ut och ska åt motsatt håll och påpekar besväret med att få in tre cyklar genom fyra tunga dörrar. Jag ska bli miljonär svarar jag, det finns en bok ute nu som har titeln att vem som helst kan bli miljonär! Den boken ska jag läsa, det tar kanske 15 år innan man är rik, men då kan jag i alla fall köpa ett hus och parkera cyklarna utanför dörren på min tomt! Jaha du, säger grannen, men då är ju barnen stora och har flyttat hemifrån. Ha ha, jag tänkte inte på det!
Är du rynkig om 15 år frågar min yngsta son som har åhört dialogen
mellan mig och min granne, jag hinner inte svara honom innan han själv svara på sin fråga. Du är ju föresten redan rynkig mellan ögonbrynen, fast på benen har du inga rynkor, bra va? Det är nog för att du cyklar så mycket! Tjoho, och armmuskler får jag av att pressa dörrar!

1 kommentar:

Katharina sa...

"Fast på benen har du inga rynkor!" Underbart! Det låter som titeln till en självbiografi, kanske en fotosjälvbiografi, där vi får följa dina spiror genom åren... :-)